La Milla XI

NEGRE de most flor

Un rosat fruit d’un llegat que neix amb un marcat caràcter mediterrani que s’expressa amb la seva frescor i intensitat aromàtica. Les varietats d’aquesta Milla XI aporten fruita, complexitat i elegància mantenint sempre la frescor d’un llarg recorregut cultural, agrícola, històric i territorial.

VITICULTURA
Aquest vi procedeix d’una vinya de Garnatxa Negra i Syrah situada al paratge de la vila romana de Miànigues (Pla de l’Estany). Un enclavament privilegiat on neix el Celler Sant Llop. Aquesta vinya es conrea seguint els principis de l’agricultura tradicional tot respectant el medi ambient i l´entorn natural. Aquest procés ens obsequia amb un raïm d’un nivell òptim de qualitat que ens permet elaborar aquest vi.
Any de plantació: 2021
Sistema de formació: emparrat amb poda cordó Royat.
Orientació: Sud oest.
Sòls poc profunds, amb roca mare de travertí, de textures aèries predominants franco-llimoses, ben estructurats, porosos, i amb  freqüent activitat de fauna. Són sòls molt aptes per a l’ús vitícola que permeten expressar plenament el caràcter varietal dels ceps.

VEREMA 2023
Una climatologia adversa i càlida amb pluges minses a la primavera i humitats extremes van marcar la verema. Finalment les vinyes van representar un 45% de la producció normal. Això va fer que els raïms es tractessin amb molta cura per aconseguir vins de gran qualitat. La pujada de temperatures de l’estiu va fer avançar la verema i vàrem començar el 30 d’agost amb garnatxa i vàrem acabar el 14 de setembre amb el Syrah.

VINIFICACIÓ AL CELLER
Verema manual amb caixes de 15 kg. Entrada del raïm per varietats separades a cambra de fred. Tria del raïm a la taula de selecció, derrapat i encubat per gravetat. Maceració i Fermentació Alcohòlica dins de dipòsits d´acer inoxidable durant 7 dies. Trasbals a botes de roure Bourgogneses de 228 litres (Tonelleries Orion i François Frères) per dur a terme la Fermentació Malolàctica. 3 mesos de contacte amb fusta per estabilitzar color i aromes. Utilització de fusta d´Allier de 3er i 4art any per aportar poc impacte i realçar el caràcter varietal del vi. Assemblatge de les varietats en inoxidable precedent a l´embotellament final.

De color vermell robí amb reflexos de cirera Bing molt madura. Capa accentuada amb llàgrima morada. Intensitat aromàtica eminent de fruits vermells i blaus dolços, mores, melmelada de gerds i nabius. Delicats tocs de flors de marge i balsàmiques amb un final subtil de regalèssia i fum de romaní. En boca és d´entrada fresca, amb presència d´un taní mitjà i madur. Amable i equilibrat en alcohol-acidesa. Sabors de fruita vermella macerada i compota de mores negres silvestres. Final persistent amb sapidesa especiada.

13% Vol.
750ml

Conté Suflits

DADES ANALÍTIQUES
ACIDESA ATT: 4.55 gr./ l.
pH: 3,58

VARIETATS
20 % Syrah
80 % Garnatxa

keyboard_arrow_up