Els nostres vins

La iniciativa del CELLER SANT LLOP, SL és la de recuperar el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi en l’enclavament de Miànigues per retrobar un llegat que permeti despertar les sinèrgies comercials i culturals d’una zona especial.

El singular conjunt de Miànigues ha mantingut la seva estructura original fins ben entrat el segle XX. El seu origen és l’evolució de la vil.la romana de Vilauba. Aquest fet li confereix una autenticitat difícil de trobar en l’entorn. El conjunt és el catalitzador del flux cultural, històric, territorial que uneix la Garrotxa i el Gironès a través de la ròtula del Pla de l’Estany.

Tot plegat unit per la via mil·liar, que ja d’ençà de la època romana, entreteixia aquest territori.

Els cultius típicament mediterranis (cereals, vinya i olivera) eren la base de l’economia i per tant estaven molt presents en la vida quotidiana de la gent. La dinàmica territorial de la zona assegurava l’estabilitat necessària dels conreus i la sostenibilitat del conjunt.

“La zona assegurava l’estabilitat necessària dels conreus i la sostenibilitat del conjunt.”

Les dinàmiques modernes varen fer perdre unes preexistències sòlides que ara, el CELLER SANT LLOP SL, vol posar en valor. La producció de vi en una zona singular com a base per a desenvolupar d’un projecte empresarial que, entre d’altres, tindrà un retorn social rellevant.

Per fer-ho ha calgut assegurar la resposta positiva de la terra. El resultat del treballs agrícoles dels darrers 4 anys ha estat una plantació de 4 hectàrees de conreu amb més de 11.000 ceps de vinya que ha evolucionat d’una forma excel·lent. Aquest fet permet fer els següent pas amb les màximes garanties.

“El clot del llop” fa
referènica al patró
de Sant Llop

“Cada ampolla compta una història,
cada gota revela un capítol.”

“Compromesos amb la sostenibilitat, cultivem les nostres vinyes amb respecte per la terra i el medi ambient.”

keyboard_arrow_up